Mijn zomers verblijf als huisoppasser, maar er is meer nodig

M’n tijdelijk onderdak: een verbouwde boerderij met weelderige tuin. Een tuin waar allerlei vogels af en aan vliegen en eekhoorntjes de bomen inklimmen. 

Hier kan ik rustig schrijven en werken aan mijn E-book in ontwikkeling. Niet toevalligerwijs gaat dat over het vinden van tijdelijke woonplekken. 

Tussendoor fiets ik door het bos naar het dichtstbijzijnde dorp. Boodschappen halen in de schaduw en koelte van al dat groen. In deze on-Nederlandse hete zomer.

Wederdienst

De tegenprestatie om een paar weken op andermans plek te wonen? Het voeren van klein grut dat er rondscharrelt en rondvliegt en mijn aandacht geven aan de aanwezige hond. Die volgt me als een schaduw en ploft neer waar ik bezig ben.

Tijdelijk onderdak maar dan voor het echie 

In zijn gezelschap werk ik een ruw concept uit waarbij het thema inspeelt op een actuele situatie. Want talrijke mensen in Nederland komen in de situatie dat ze op zoek moeten gaan naar snel toegankelijk en betaalbaar tijdelijk onderdak. Gewild of ongewild. 

Dan is het zaak om de stress te minimaliseren in de zoektocht die gaat komen. Om de route makkelijker te maken met tips, initiatieven en ervaringsverhalen. 

Zou je zo’n zoektocht niet kunnen overslaan door als huisoppasser in te vallen? Niet voor een paar weken zoals ik nu doe, maar voor een langere periode? Van het ene naar het andere adres hoppen?

Er is meer nodig

Ik zie het wel eens als tip staan. En lees ook met veel plezier de blogs van de avontuurlijk ingestelden die er zelfs hun huis voor opzeggen. Tegelijkertijd vraag ik me af hoeveel mensen daadwerkelijk adressen aan elkaar kunnen rijgen. Ik geef toe dat je – alleen in Nederland al – menige website kunt vinden die bemiddelt. Maar voor zover ik vraag en aanbod kan inzien, zijn er meer mensen die willen oppassen dan er behoefte aan is. 

Van piepjong en nog studerend tot stellen die alle tijd van de wereld hebben en van hun pensioen genieten. Mededingers genoeg als je echt staat te springen om een tijdelijk adres.

Hoog tijd voor een E-book dat meer biedt dan de gebruikelijke tips. De (werk)titel luidt: Tijdelijk onderdak- wees slim en voorbereid. Daar ga ik voor op dit zomerse tussendoortje. 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *