Informatie & Inspiratie


Vind tips om je zoektocht naar ander onderdak breder te trekken. Meer mogelijkheden te zien en bovendien valkuilen te vermijden. En doe ideeën op bij de initiatieven van andere mensen.

Want initiatiefrijk zijn we met z’n allen. Heel wat mensen nemen het heft in eigen handen of slaan die handen ineen. Zo en zo willen wij wonen. Dit willen we vernieuwen of juist behouden.

Vind inspiratie in Nederland

De meeste voorbeelden zijn bedacht en uitgevoerd door mensen die op allerlei plekken in Nederland wonen. Dat geeft je zicht op wat in eigen land mogelijk is. Want binnen de bestaande regelgeving realiseren inventieve mensen telkens weer kansen en mogelijkheden. En ze rekken die mogelijkheden en kaders ook wel eens op. Met succes. Zoals in: 

Bilhoven: Een jong stel koopt een jarendertighoekhuis en steekt zelf de handen uit de mouwen om hun droomhuis van energielabel G naar A te brengen. Op hun site kun je alle stappen volgen.

Den Haag: Bewoners in opstandig straatje redden hun huizen van de sloop, vormen een woon cooperatie en worden hun eigen huurbaas. Het is voor het eerst dat dit op deze manier in Nederland gebeurt.

Nijmegen: Toekomstige huurders geven hun woonwijk vorm. Ze bedenken het eco complex niet alleen maar assisteren het bouwbedrijf ook bij de uitvoering. Nu het hele complex is bewoond bestaat er zelfs een wachtlijst voor.

…én daarbuiten

Interessante en goed toepasbare voorbeelden uit andere plekken, wil ik je niet onthouden. Zoals de slimme huiseigenaren in Engeland die wegen vinden om zonder hypotheek te leven. En waar een hele serie over gaat ‘how to live mortgage free’. 

Alle uitgebreide exempels bij: Tips & INSPIRATIE

LINK TIPS EN INSPIRATIE