Hoe kies je een tijdelijke woning? Cato icoonIn het geval van Cato voelde ze zo’n druk dat ze de eerste de beste kans aangreep. Terwijl het allemaal zo veelbelovend begon.

 

 

Een ruime huurwoning

Samen met haar vriend woonde ze in een fijne studio die ze van een pandjesbaas hadden gehuurd. Het stel had voor een stad gekozen die centraal gelegen is en een goede werkgelegenheid biedt. Hier zagen ze allebei een mooie toekomst voor zich liggen.

Helaas voor haar, kwam het moment dat ze die toekomst alleen onder ogen moest zien. Het moment dat haar vriend te verstaan gaf dat de relatie was afgelopen. Cato: “ die beslissing kwam absoluut niet van mij, die kwam van hem. Ik kon er nog even blijven wonen maar moest toch zo snel mogelijk verdwijnen. Want deze woning was voor mij alleen niet te betalen. En ook de poes bleef achter.

 

Een zolderkamer

Door een tip van een collega ben ik aan een zolderkamer gekomen. Ik vond het verschrikkelijk; het was klein en ik ging echt terug naar mijn studententijd.

  • De keuken en koelkast moest ik delen met andere mensen.
  • Als ik s’nachts naar de wc wilde, liep ik 2 trappen naar beneden.
  • En geen leuke buurt.

Het lijken kleine dingen maar die tellen wel mee. Ik voelde me behoorlijk ellendig door de verbroken relatie. In die situatie ging ik van een prettig huis, tuin en poes naar een zolderkamertje.

 

Even pas op de plaats en dan van start gaan

time outIk heb het eerste genomen wat voorbij kwam. Had wel andere woonruimte nodig maar het was een overhaaste actie. Ik had beter iets meer tijd kunnen nemen om me voor te bereiden.

Weten welke verschillende opties ik had en wat op dat moment het beste paste. Want nu had ik nog geen rust. Ik zorgde er maar voor dat ik zoveel mogelijk weg was. Weg uit die kamer en die omgeving”.

 

Nawoord

Uiteindelijk vond ze een particuliere huisbaas die haar alsnog een prettige en betaalbare woning aanbood. Maar het was even uitzitten…

Cato was zeker niet de enige die op zoek moest. Een derde van de mannen en vrouwen hebben rond hun 30e een verbroken relatie achter de rug. Doorgaans is er dan een periode van samenwonen aan vooraf gegaan.

 

Wil jij weten welke opties er zoal zijn?

Kijk bij aanbod: Tijdelijk Huren Hulp

Hier vind je themahandleidingen, een persoonlijke zoekservice en handleidingen op maat voor gemeenten en andere betrokken partijen.

Kijk voor een eerste impressie ook bij Zoek op Thema