Favoriete plek van tegengestelde karakters

Tegenpolen en hun favoriete plek; hoe zou die eruit komen te zien?

Stel je even voor: het jonge stel Kae en Martin en hun twee zoontjes. Ze groeien uit hun jaren 60 bungalow en verkopen het huis en de helft van de grond. Op de andere helft willen ze iets totaal nieuws uit de grond stampen. Een huis dat echt bij hun past. De hamvraag is echter: wat past bij twee uitgesproken persoonlijkheden?

Losse manier versus wiskundige precisie

Hij is commercieel architect en bouwt voornamelijk pakhuizen met een repeterende maar precieze architectuur. Zijn denkwijze is van nature rationeel en functioneel. 

Zij werkt als freelance binnenhuisarchitecte en wil een gezellig familiehuis creëren, met losse en speelse elementen. Een warme en kleurrijke plek moet het worden.  

Wat maakt een woonplek dan tot dé favoriete plek voor hun allebei? Hoe werkt dit spanningsveld?

Een schuur in Yorkshire 

Verrassend genoeg zijn ze het wel eens over het basisconcept. Een pure simpele bouw moet het worden; geënt op de lokale schuren in hun omgeving. Met de nodige strijdlust en list, drukken beide persoonlijkheden er vervolgens hun stempel op.

Het resultaat van al die dynamiek mag er wezen maar het meest grappige aan deze twee uitersten is wel het antwoord op….

Wat zegt een ketelkamer en wat zegt een keuken?

Welke rol heeft ieders favoriete plek in huis?

De keuken is echt en alleen haar commandocentrum: haar eten-voorzienings-plek, thuiswerkplek, kinderen-in-het-oog-houden-plek. Vanuit dit baken houdt ze alle bordjes in de lucht. Het geheel ziet eruit alsof het in jaren organisch is gegroeid. In één woord: gezellig.

Zijn absolute topper is de ketelkamer. De ketelkamer? Jawel, zijn eerste kantoor als beginnend zelfstandige is hier en nergens anders. Als techneut geniet hij van het zicht op de ketel en alle buizen, bedradingen en leidingen. Eigenlijk is dit dé plek waar het hele huis omheen is gebouwd. Geweldig toch?

 

Bron: Grand Designs. 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *