Speels toevluchtsoord van gerecycled materiaal

Een basic hut in het bos

Wie verwacht nou dat iemand wiens leven in het teken staat van bijzondere ontwerpen zijn eigen verpozingsplek bouwt als een simpele hut? Toch is het niet zomaar een hut. Alles wat er staat is met veel fantasie gemaakt van gerecycled spul.

We hebben het hier over de hut van Kevin McCloud; een Britse ontwerper en schrijver. Hij is het meest bekend als bedenker en presentator van de tv-serie ‘Grand Designs’.

Lef en durf

Tijdens een bouw of verbouwing volgt hij mensen met lef; mensen die eigen keuzes durven te maken. Die al doende de proef op de som durven nemen. 

Wat hem echt aan het hart gaat is de lelijkheid van middelmaat en fantasieloosheid. Zo’n man dus. Het is dus toch niet zo gek dat juist hij, zonder poeha, zijn eigen plekje wil creëren. 

Een toevluchtsoord in het bos moet het worden. Weg van de civilisatie. 

Maken en recyclen

Zijn overtuigende maar ook speelse credo is: maken in plaats van shoppen. Gebruik je vindingrijkheid en fantasie. Dan heb je met een low budget iets in handen wat voor geld niet te koop is. Vooral zijn inboedel van vernuftig gerecycled materiaal levert hilarische vondsten op. 

Een relaxstoel waarvan de oorsprong in een roestige tractor lag. Een buitenspa, gemaakt van een afgeschreven vliegtuigonderdeel. Die er mooi gepolijst en bling bling uitziet.

Die simpele hut in het bos is bijzonder geworden. Heel bijzonder.

Hartverwarmende opname

Het traject wordt van begin tot einde op luchthartige wijze in kaart gebracht in Man Made Home. Zijn betrokkenheid en visie klinken evenwel onmiskenbaar door alle luchtigheid heen.

YouTube Man Made Home

Een quote van Kevin McCloud 

I admire anyone that follows the road less travelled 

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *