Woningruil via huizendating app

Hoe werkt de woningruil app?

In feite functioneert deze app als een dating app. Op zoek naar de juiste match maak je een profiel aan. Je presenteert jezelf op de leukste manier met bijpassende foto’s. Het gaat om interesse opwekken, een eerste contact leggen. En wie weet wat daaruit voortkomt?

App en 26 corporaties 

Net zo werkt het bij HuisjeHuisje. Alleen ga je nu je huurhuis attractief presenteren. De ander moet jouw woning liken. En jij deelt hartjes uit aan de door jouw begeerde woningen. Zodra er een match is, kun je via de app chatten. Mogelijk afspreken om elkaars huis te bekijken. Als de liefde dan van beide kanten komt, ga je het met de verhuurders regelen. En kan de woningruil starten. 

Geslaagde match

Een andere woning zoeken in Amsterdam: niet de makkelijkste plek om dit te realiseren. Toch lukte het via woningruil. Een jong stel vatte het plan op om samen te gaan wonen. Er was ook al een kleintje bij. Hun beider onderkomens waren eenvoudig te klein voor de nieuwe situatie. Zij konden ruilen met een man die net weer single was geworden en nu een te groot huis bewoonde. Al met al een goede match. Bovendien bleef er nog een soloplek over.

Landelijk

Zeker als de buurt, de wijk of regio in elkaars wensplaatje past, zijn beide partijen blij. Want de app werkt in principe landelijk. In de praktijk zijn de grote steden sterk vertegenwoordigd maar ook buiten de regio kan het lukken.

Voorwaarden

Om via woningruil een ander huurhuis te bemachtigen, gelden bepaalde condities. Onder meer de bestemming ervan, inkomen en toestemming van niet aangesloten corporaties. Dus let even op voordat je hiermee aan de gang gaat.

Privacy

De consumentenbond had in januari 2018 nog wel enkele bedenkingen over de dataprivacy van de deelnemers. Let ook daar op!

Je kunt de woningruilapp downloaden via www.huisjehuisje.nl

 

Bron geslaagde match/ Volkskrantartikel woningruil: een beknopte handleiding 2017


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *