Dé plek: verhalen en portretten


Wat hebben de hoofdpersonen in deze serie gemeen? Hoe verschillend ze ook zijn?

Het zijn allemaal mensen waarbij je heerlijk duidelijk kunt zien wat de rol van wonen in hun leven is. Wat een plek tot dé woonplek maakt. Voor hun in elk geval.

Lees onder meer:

Over het stel dat na hun 50e nog eens een omslag maakte en buiten ging wonen; terug naar de basis.

Over de vrouw die soepel meebeweegt en overal een thuishaven kan scheppen. Waar ze ook is.

Over de Britse ontwerper die voor een simpele en recyclede hut in het bos kiest om te ontspannen. Die hilarische vondsten doet en daarbij wars is van alle status.

Als we louter rationele keuzes zouden maken, lijkt het simpel

Huizen zijn tastbaar, concreet en hebben specifieke kenmerken. Je kunt ze vergelijken en je hebt meetbare maatstaven. Lijsten met voors en tegens zijn geliefd en niet verkeerd, begrijp me goed. Maar zie je jezelf daar als een volkomen objectieve scheidsrechter tussen zitten?

Mensen zijn veel complexer en interessanter

Als er iets is waarbij meer komt kijken dan enkel voorspelbare en redelijke argumenten, is het wel bij onze eigen stek. Wonen heeft betekenis in ons leven. Speelt een rol. Doet wat met ons.

Smul van alle verhalen in Portretten

DIRECTE LINK PORTRETTEN

Let op. Er volgen er meer. Daarbij zou het vooral leuk zijn om verhalen van onbekende mensen te volgen die hun eigen keuzes maken.

Ook jouw verhaal in deze serie? Welkom

Deel waarom jouw plek dé woonplek voor je is. Het kan zo anoniem of open als je zelf wilt. Doe mee en neem even contact op.

CONTACTLINK jePLEK