Doe ideeën op Vind inspiratie


Vind inspiratie en doe ideeën op bij de initiatieven van andere mensen

Of misschien ben je zelf een inspiratiebron voor anderen? Want initiatiefrijk zijn we met z’n allen. Heel wat mensen nemen het heft in eigen handen of slaan die handen ineen. Zo en zo willen wij wonen. Dit willen we vernieuwen of juist behouden. 

Vind inspiratie in Nederland

De voorbeelden op deze site, zijn bedacht en uitgevoerd door mensen die op allerlei plekken in Nederland wonen. Er is met opzet voor deze insteek gekozen zodat je kunt zien wat in eigen land mogelijk is. Want binnen de bestaande regelgeving realiseren inventieve mensen telkens weer kansen en mogelijkheden. En ze rekken die mogelijkheden en kaders ook wel eens op. Met succes. 

Voorbeelden waar je energie van kunt krijgen

Bilhoven: Een jong stel koopt een jarendertighoekhuis en steekt zelf de handen uit de mouwen om hun droomhuis van energielabel G naar A te brengen. Op hun site kun je alle stappen volgen. 

Den Haag: Bewoners in opstandig straatje redden hun huizen van de sloop, vormen een woon cooperatie en worden hun eigen huurbaas. Het is voor het eerst dat dit op deze manier in Nederland gebeurt.   

Nijmegen: Toekomstige huurders geven hun woonwijk vorm. Ze bedenken het eco complex niet alleen maar assisteren het bouwbedrijf ook bij de uitvoering. Nu het hele complex is bewoond bestaat er zelfs een wachtlijst voor.   

Deze voorbeelden – en meer – vind je bij ‘INSPIRATIE’  

LINK INSPIRERENDE VOORBEELDEN 

Verdere initiatieven volgen… En kun jij voorbeelden aandragen? Top!

CONTACTLINK jePLEK