M’n tijdelijk adres tijdens tropische dagen van 2018. Een verbouwde boerderij met weelderige tuin waar tal van vogels in de bomen huizen. Hier denk ik na over de plannen die ik heb.

Niet geheel toevallig gaan die over het vinden van tijdelijke woonplekken.

Tussendoor fiets ik door het bos naar het dichtstbijzijnde dorp. Boodschappen halen in de schaduw en koelte van al dat groen. Zelfs een zonliefhebber als ik, kan dit nu waarderen.

Wederdienst

De tegenprestatie om een paar weken op deze fijne plek te wonen? Het voeren van klein grut dat er rondscharrelt en rondvliegt en mijn aandacht geven aan de aanwezige hond. Die volgt me als een schaduw en ploft neer waar ik bezig ben.

Tijdelijk wonen maar dan voor het echie

In zijn gezelschap werk ik een ruw concept uit waarbij het thema inspeelt op een actuele situatie. Want talrijke mensen in Nederland zijn op zoek naar een snel toegankelijke (en betaalbare) tijdelijke woning. Gewild of ongewild.

Dan is het zaak om de stress te minimaliseren in de zoektocht die gaat komen. Om die route als het ware te voorzien van wegwijzers. Zou je zo’n zoektocht niet kunnen overslaan door als huisoppasser in te vallen? Niet voor een paar weken zoals ik nu doe, maar voor een langere periode? Van het ene naar het andere adres hoppen?

Er is meer nodig

Ik zie het wel eens als tip staan. En lees ook met plezier de blogs van de avontuurlijk ingestelden die er zelfs hun huis voor opzeggen. Tegelijkertijd vraag ik me af hoeveel mensen daadwerkelijk adressen aan elkaar kunnen rijgen. Ik geef toe dat je – alleen in Nederland al – menige website kunt vinden die bemiddelt. Maar voor zover ik vraag en aanbod kan inzien, zijn er meer mensen die willen oppassen dan er behoefte aan is. Van piepjong en nog studerend tot stellen die alle tijd van de wereld hebben en van hun pensioen genieten. Mededingers genoeg als je echt staat te springen om een tijdelijk adres.

 

Hoog tijd voor een website die meer biedt dan de gebruikelijke tips

Kijk voor info en hulp bij Tijdelijk Huren Hulp