Charlie zocht tijdelijk naar een goedkopere manier van wonen. Hij wilde iets heel anders gaan doen en moest een aantal jaren geld besparen.

In eerste instantie koos hij voor de Hogere Hotelschool en droomde over werken op een cruiseschip. Zo’n toekomst zag hij wel zitten als reislustige student. De praktijk bleek een stuk minder zonnig en uiteindelijk gooide Charlie het roer om.

Dure opleiding

Hij besloot van zijn grote hobby zijn werk te maken en schreef zich in bij een gerenommeerde fotoacademie. Studiefinanciering zat er niet meer in. Om alles te bekostigen moest er een flinke rem komen op zijn uitgaven. De woonlasten omlaag brengen stond bovenaan de lijst. Dat zou al heel wat schelen.

Wonen in voormalig postkantoor

Charlie: “ik kende Gijs die antikraak woonde in een voormalig postkantoor. Hij ging voor 6 maanden zeilen en ik kon die tijd in zijn woning trekken. Het verschil was € 250 per maand tegen € 750 voor mijn toenmalige bovenwoning. Meer ruimte, minder lasten. Win-win.
De geplande zeiltocht viel echter tegen en na 1,5 maand stond Gijs weer voor de deur. Gelukkig kwam een ander deel van het eerdere postkantoor vrij en daar heb ik sterk voor lopen lobbyen. Heb alles in de strijd gegooid en het lukte. Ik kreeg er een fijne ruimte met verschillende kamers.

Weg fijn, leegstaand pand

Ruim 2 jaar heb ik dar heerlijk gewoond. Maar toen ik bericht kreeg dat het pand verhuurd werd aan een supermarkt ging het ook snel. Ik had net 4 weken de tijd om te verkassen. De bemiddelaar was wel genegen om mee te denken over een ander woonruimte maar hij was dat niet verplicht. Je hebt geen huurbescherming bij antikraak wonen.

Snelle verhuizing

Dat was even stressen. Uiteindelijk kwam ik terecht in een kantoor aan de rand van de stad. Een veel te warm pand waar het licht dag en nacht aanbleef. Dat werd centraal zo geregeld. Ik heb de lampen maar uitgedraaid in het hokje dat tot slaapkamer werd gebombardeerd. Al met al heb ik daar drie maanden gezeten. Niet zo fijn maar het was even niet anders”.

Nawoord:

Aan zijn antikraakperiode kwam een einde toen Charlie – na jaren ingeschreven te staan – een woning kreeg toegewezen van een woningbouwvereniging. Een leuke benedenwoning, met tuin, in een volksbuurt. Een wijk met een prettige mix van oorspronkelijke bewoners en nieuwkomers.

In handleiding deel 1 krijg je adequate info over tijdelijk wonen in een leegstaand pand. Met checklijsten en tips & tricks.

Bekijk de inhoud van handleiding 1 op de aanbodpagina

tijdelijk huren handleiding 1 icoon d