Toen Mara haar ruime huis verkocht had, leek het erop dat zij van gulle gastvrouw een betalende gast zou worden. Hoe dat zo kwam?

 

ontbijt

“Mijn man en ik woonden in een landelijk gebied. We hadden een flinke lap grond met groot huis erop. Zelfs zo groot dat we het open stelden voor wandelaars en fietsers op doortrek. Zij konden bij ons een overnachting met ontbijt boeken en wij genoten van de bijbehorende gezelligheid. Met ons tweeën konden we het werk in huis en tuin makkelijk aan, ook naast ons eigenlijke werk.

Kleiner willen wonen

Maar op een gegeven moment kwam ik er alleen voor te staan. Mijn man overleed na een ziekte en het grote huis verloor langzamerhand zijn aantrekkingskracht. Kleiner wonen werd het nieuwe ideaal en ik wilde ook dichter bij de stad zitten. Dus werd mijn huis te koop gezet en ging ik op zoek naar iets anders.

Weg huisverkocht

En toen kon het zomaar gebeuren dat ik geen groot en ook geen klein huis zou hebben. Op korte termijn zou ik tussen twee woningen in komen te zitten. Want de verkoop van ons huis ging ineens veel sneller dan verwacht en de kopers wilden niet te lang wachten met er in te trekken. Ik dacht dat ik wel snel iets anders zou vinden maar dat viel tegen.

Een tussentijdse oplossing

Dus moest ik een periode overbruggen en dit heb ik overal rondgebazuind want de tijd werd krap. Via via hoorde ik dat iemand een huisje had dat als B&B werd verhuurd. Tot mijn grote opluchting kon ik die ruimte voor het hele winterseizoen afhuren. Buiten het hoogseizoen zou er toch niet zoveel te verhuren zijn voor die mensen.

Toen ben ik snel een meubelopslag gaan regelen. Mijn meubels kon ik tijdelijk kwijt in een leegstaande bedrijfsruimte maar daar heb je ook containers voor.

En toen liep het anders

En net toen alles rond was en ik klaar stond om eerst eens op vakantie te gaan, liep het anders. Op de valreep kon ik een kleiner huis kopen op een plek waar ik graag wilde wonen. Dat werd als de wiedeweerga opnieuw regelen, pakken en verhuizen.”  Zo kan het ook lopen…

Nawoord

Mara heeft haar eigen vaste plek weliswaar eerder gevonden dan verwacht maar haar verhaal is toch opgenomen in de interviews. Elke manier van tijdelijk wonen en oplossingen bedenken kan immers inspireren.